Masszázs gyermekeknek

2018.02.01 00:00

Terápia jelleggel javasolt, alkalmanként  30 perces, gyengéd, mégis hatékony kezelés.

 

A masszázs gyermekeink sajátos problémáinak megszüntetésére kellemes, és egyben hasznos alternatíva. Gyógyír lehet többek között növekedési fájdalmakra, fejfájásra, enyhe emésztési, keringési problémákra. Nagyban elősegíti az egészséges izomzat fejlődését.

Iskolakezdők, serdülők-kiskamaszok hirtelen fellépő problémáinak leküzdésére is pozitív hatást gyakorol, melyek közül kiemelném a szorongást, a hiperaktivitást, a hangulatingadozást, az alvás zavart, az enyhe depressziót.

Természetesen nem csak a problémás vagy beteg gyermek számára fontos a masszázs. Az egészséges emberpalántáknak is jótékony, és hatékony, hiszen a rendszeres masszázs karbantartja az izomzatot, erősíti az immunrendszert, az idegrendszert.  Az iskolai stressz, a megfelelni akarás, a magas elvárások, az elvárt napi 8 óra intézményben eltöltött idő nem kis teher számukra, melyek feszültségeket okoznak fiatal szervezetükben mind fizikailag, mind lelkileg. Érdemes megfontolni egy-egy masszázs beiktatását, hiszen fantasztikus feszültségoldó hatása van.. Kiemelten javasolható sportoló fiatalok részére is.

 

Nem elhanyagolható szempont az egészségre nevelés! Már gyermekkorban megtanulják-megtapasztalják csemetéink, hogy a masszázs nem csak mint rehabilitáció, hanem mint megelőzés is elengedhetetlen szerepet tölt be az életünkben. Ránevel arra, hogy egészségünkkel, testünkkel-lelkünkkel törődni kell ahhoz, hogy felnőttként is boldogan, fájdalommentesen, energiával teli teljes életet élhessünk.

 

Az, hogy milyen rendszerességgel ajánlott a masszázs, az egyéni, melyet az első kezeléskor érdemes a terapeutával megbeszélnimegbeszélni.

 

Szeretném felhívni a szülők figyelmét arra, hogy a masszázs nem helyettesíti az orvost, és minden esetben figyelembe kell venni az ellenjavallatokat, melyeket az első bejelentkezés alkalmával a terapeutával tisztázni szükséges. A kezelések minden esetben szülő jelenlétében történnek!

 

Szeretettel látunk mindenkit barátságos környezetben, a XVII. kerületben, hétköznap és hétvégén egyaránt:

www.erintes.net

06-30/9665-076