Frissülj, lazulj, érezd jól magad!

2014.01.29 09:26

Rohanó világunkban, amikor "senkinek semmire nincs ideje", a véget nem érő napi teendőink ellátása észrevétlenül fogyasztja el az energiánkat.

Estére már csak bezuhanunk az ágyba, ahol vagy le sem ér a fejünk és már alszunk, vagy a másnapi teendőinken spekulálunk, flusztrálva magunkat, hogy jaj mindjárt csörög az óra. Reggel stresszesen ébredünk, és "begyógyult" szemekkel, elfeküdt nyakkal, alig mozduló derékkal matatunk a kávéfőző körül, csodát remélve az illatos gőzölgő fekete nedűtől...

Eszünkbe sem jut, hogy szervezetünk esélyt sem kapott a regenerálódásra, futva isszuk meg a kávét, és már indulunk is...

Egyszer csak adódik a lehetőség, és a hetek óta tudat alatt mantrázott vágyunk elérkezik, és végre sikerül egy óriásit aludni. Aztán jön a felismerés, hogy ugyan olyan nyomorultul ébredünk, mint amikor csörög az óra... Ugye ismerős a történet?!

Megfigyelted már, hogy ahogy ébredsz, olyan lesz a napod? Hidd el, csak rajtad múlik, hogy hogyan indul. Van hozzá egy jó receptem.

Add meg a testednek amire szüksége van, és könnyű szerrel tudsz felkelni negyed órával előbb, hogy jól eső nyújtózkodások közepette a reggeli feketédet saját szertartásod szerint fogyaszthasd el, hogy érezni tudd a gőzölgő nedű illatát, energiát adó ízét, ami egész napra feltölt.

A recept egyszerű, csupán döntés kérdése, hogy mire van időd. Szánj magadra heti 1-2 órát. Hidd el nem önzőség sem a családoddal, sem a munkáddal szemben, sőt! Sokkal többet adhatsz ha a topon érzed magad!

Hetente egyszer vond ki magad kis időre a forgalomból, és gyere el egy masszázsra.

Amit ajánlok, terápia testnek és léleknek egyaránt. A masszázs, ha sokat ülsz a munkahelyeden, jórészt pótolja a mozgáshiányt, ha kemény fizikai megterhelésnek vagy kitéve, ellazít, pihentet. Már az az egyszeri 1-2 óra is maga a felüdülés, de el sem tudod képzelni, hogy láthatatlanul mi megy végbe a szervezetedben masszőröd érintésétől.

Néhány fontosabb dolgot megemlítenék, hogy lásd valóban van értelme.

Esetleges fájdalmaid csillapodnak; bőröd regenerálódik, megszépül; vérkeringésed javul, ezáltal szerveid könnyebben jutnak az éltető oxigénhez; nyirokkeringésed aktívabb lesz, könnyebben és gyorsabban szabadulsz a szervezetedbe bekerült méreganyagoktól; anyagcseréd fokozódik; izomzatod teljesítménye javul.

 

Mindezek együttesen tested jól működését eredményezik, általános közérzeted javul, jobban bírod a terhelést, könnyebben állsz ellen betegségeknek. A masszázs esélyt ad elkerülni az egészségügyi intézményeket, gyógyszertárakat, elérheted vele, hogy nem kapkodod számolatlanul a fájdalom csillapítókat.

Képes leszel hulla fáradtan is szívből mosolyogni, és környezeted boldogon nyugtázza, hogy ép testedben ép lélek lakozik.

 

Te döntesz...