Kerek-e vagy?

2014.02.08 03:45

 

Ezt az írást azoknak szánom, akik az XXL-es vagy nagyobb méretű ruhadarabokat hordják. Azoknak akik különböző okokból csinos zsírpárnát, úszógumit növesztettek testük egyes, vagy minden részére. Bántó szándék nincs az írásomban, ismerem a dörgést, hiszen én is a kerekdedebb emberek csoportját szaporítom.

Mindegy is, hogy mitől nőttél „nagyobbra” a normál méretnél, a mai társadalmi, munkahelyi elvárások, a divat, a magazinok lapjai, a média diktálta trendek háttérbe szorítják, flusztrálják a súlyfölösleggel rendelkezőket. Az senkit nem érdekel, hogy mi okból nőttek védőpárnák az ember gyerekére, pedig ezer testi és lelki probléma bújik meg a gömbölyű forma mögött. Fogyókúrák tömkelegét próbáltad ki talán, több kevesebb, de hosszú távon inkább kevesebb sikerrel, vagy ki sem próbáltad, mert nem engedhetsz meg magadnak drága pirulákat, a mozgás terhes és fájdalmas az izületeidnek, nincs időd és energiád magaddal foglalkozni, és még sorolhatnám oldalakon keresztül a problémákat, kifogásokat stb.

 

A nagyobb súlyfölösleggel rendelkezők a társadalom sanda tekintetén túl, több komoly problémával küzdenek meg a nap minden percében. Nehezebb a mozgás, kevesebb a levegő, fájdalmas – esetleg vizes - lábak, derék, túlzott izzadás, vagy éppen semmilyen. Emelkedik a cukor, a vérnyomás, az izomzat, izület terhelt és még gondold hozzá a többit. Mindezek ellenére jókedvű,  mosolygós,  nevető a nagy többség. (Talán a nevetés mögött valami rejtegetve van?)

 

Van aki örömében, van aki bánatában eszik, bőven előfordul, hogy a stressz, vagy valami lelki probléma hozza meg az étvágyat. Olyat is ismerek aki „nem is eszik” . Létezik aki „örökölte” a hajlamot a „nagyságra”. Jó magam szeretek enni. Mindegy miért „erősödöd” ki a ruháidat, az egészségügyi  problémák fennállnak, pedig lehet tenni ellenük. Te is jól érezheted magad a bőrödben.

 

Nem, nem akarlak rávenni egy újabb fogyókúrára, majd te eldöntöd, hogy akarsz-e, és ha igen, akkor mikor és hogyan. Egyszerűen csak azt szeretném megosztani veled, hogy bizony „gömbölyű bőrruhában” is lehet az ember jól, kiegyensúlyozottan, boldogan, és ez az érzés nagy valószínűséggel meghozza majd a kedvet és az energiát ahhoz, hogy egy számodra elfogadható formát szerezz, ha akarsz.

 

Először is, mert jár neked!

 

Másodszor pedig:

Minél nagyobb a zsírpárna, annál nehezebb megszabadulni a kilóktól, és annál hamarabb szerez az ember valamilyen túlsúlyosokra jellemző betegséget. A zsírsejtek elraktározzák a szervezetbe kerülő méreganyagokat amik látható csomókba sűrűsödnek. Amíg ezek a salakanyagok nem tudnak távozni,  ne várjunk eredményt a fogyókúrától.  A káros anyagokkal megtelt zsírsejtek egyre inkább megakadályozzák a szervezet jólműködését, mert lelassítják a nyirokkeringést, a méregtelenítő funkciót, az anyagcserét. Így egyre inkább nagyobb terhelés éri az összes szervünket, ráadásul folyton etetni kell a testet, hogy a megfelelő energia meglegyen a mindennapi megszokott életmódhoz. Ezek miatt van az, hogy az elhízott ember szenved ha csak a kalória szegény, egészséges ételeket eszi, a mozgás pedig végleg kimerítő. Ebből adódik, ha eszik hízik, ha nem eszik nem fogy – vagy csak átmenetileg – és kínlódik.

 

Van megoldás a problémára. A masszázs. Ami némileg pótolja a mozgáshiányt, és élettani hatásai révén segít beindítani a lelassult mikro keringést, az anyagcserét, ezáltal a szervezet eltávolítja a méreganyagokat, és a felgyülemlett pangó vizet. A masszázs során lazul, pihen az izom, a szervekben nő az oxigén ellátottság, a fájdalmak csökkennek.  (Milyen jól is hangzik, már az olvasás is egy felüdülés.) A masszázshoz használt természetes hatóanyagokat tartalmazó paraffin mentes olaj és krém a bőrön át felszívódva segít jól léted biztosításában. Nem beszélve arról, hogy a test legnagyobb szerve a bőröd is visszanyeri rugalmasságát, megszépül.

 

Mindezekhez tudnod kell, hogy egy masszázs is masszázs, de valódi eredmény a rendszerességgel érhető el. Amihez feltétlenül ajánlott több folyadékbevitel.

 

A masszázs terápia megelőzés jelleggel, valamint a javulás érdekében is hasznos és fontos. A fentieken túl pihentet és energetizál. Testi-lelki-szellemi megújulást hoz. Elősegíti a fogyókúra sikerességét is. Elkerülhetők lesznek a fájdalomcsillapító tabletták és krémek. Hamar észre fogod venni, hogy hazafelé már nem csak úgy vonszolod magad. Kiegyensúlyozott, energiával, élettel teli napokat tudsz eltölteni, akár fogyókúrázol, akár nem.

 

Tegyél egy-két próbát, és érezd jól magad nálunk! Itt nincs mitől tartani.

Megfizethető árak, még olcsóbb bérletek.

 

Ha fogyni vágysz, igénybe veheted kineziológusunkat is, aki segít megtalálni hízásod okát, és veled együtt keresi meg a megoldást.

Várunk szeretettel!