Sportot űzöl?

2014.06.17 09:09

 

Ha sportolsz - akár csak szerelemből is -, tudnod kell, hogy szükséged van izmaid karbantartására, amire kiváló lehetőség a masszázs igénybevétele.  A rendszeres masszázs fontos szerepet játszik minden sportoló életében, mert az elengedhetetlen bizonyos sérülések kezelésében,  a jövőbeni sérülések elkerülésében, illetve tevékenyégének, teljesitményének fokozásában. Nyugtató hatású, csökkenti az izomgörcsöket, a merev izmok okozta fájdalmakat, lazítja a merev, letapadt izmokat, így azok terhelhetőbbé és kevésbé sérülékennyé válnak, kiüríti a feszes izmokból az ott felhalmozódó méreganyagokat (pl. tejsav).

Nézzük kicsit bővebben:

 

-       Növeli a vérkeringést: A masszázs simító mozdulatai élénkítik a vérerek és nyirokerek keringését. A nyomó mozdulatok hatására a terület mögött vákuum jön létre, ami különösen a merev vagy sérült izomszövetek kezelésénél fontos, mivel a merev izmok úgy szívják a vért, mint a szivacs, és megfosztják a szöveteket a létfontosságú tápanyagoktól, és az energiától.
 

-       Növeli a szövetek áteresztő képességét: A mély masszázs megnyitja a szöveti membránok pórusait, ami lehetővé teszi a folyadék és tápanyagok átjutását. Ez segít eltávolítani a méreganyagokat, tejsavat, és ösztönzi az izmokat az oxigén-és tápanyag felvételre.
 

-       Javítja a szövetek rugalmasságát: A kemény edzés a szöveteket keménnyé és rugalmatlanná teheti. Ez az egyik oka annak, hogy a kemény edzés nem vezet a várt fejlődéshez. A masszázs segít megfordítani ezt a folyamatot a szövetek nyújtásával.
 

-       Javítja a mikro-keringést: A masszázs a testmozgáshoz hasonlóan növeli a szövetek véráramlását, emellett tágítja az ereket, így a tápanyagok gyorsabban jutnak az izomba, szövetekbe.

 

-       Fájdalomcsillapítás: Az izmok feszültsége, valamint a bennük felhalmozódó méreganyagok gyakran okoznak fájdalmat. A masszázs mindezt számos módon, például endorfin felszabadítással csökkenti.
 

-       Relaxálás: A keletkező hő, a nyújtás és megnövekedett véráram hatására az izmok elernyednek.
 

-       Élénkítő: Amennyiben a masszázs fürge, erőteljes mozdulatokkal történik, az élénkítő, frissítő hatással van a szervezetre.

 

A rendszeres teljes test masszázs időtartama 60-90 perc, amit legjobb egy-két hetente egyszer, túledzettség esetén maximum heti két alkalommal végezni. Ha úgy gondolod neked is fontos, várunk szeretettel. Jelentkezz be elérhetőségeinken!