Munkahelyi stressz - szabadulnál?

2014.10.28 04:10

Többet, jobban!

Rohanó világunk egyre többet követel belőlünk, úgy a munkaadók, mint a munkavállalók részéről.  A cégek egyre nagyobb és magasabb követelmény rendszere a megfelelő profit elérése, a versenytársak beelőzése, vagy éppen a piacon maradás érdekében, az alkalmazottaktól folyamatos, megbízható, precíz munkát követel.

 

Fontos, hogy az egyes munkafolyamatok – legyen az irodai, vagy fizikai munka – soha sehol ne akadjanak el, elvégzésük pontos és dinamikus legyen.  De vajon képes-e az ember napi 8 órán át ugyanarra a teljesítményre? A válasz természetesen nem.  Éppen ezért a munkáltatók biztosítanak minden kollégának lehetőséget arra, hogy egy kávét, teát elfogyasszanak a munkavégzés közben, ami valóban frissítően hat, viszont a szervezet az alatt a néhány perc alatt képtelen a regenerálódásra, így a teljesítmény hamarosan újra visszazuhan.

 

Azoknak a munkáltatóknak a körében, akiknek fontos, hogy kreatív, önállóan dolgozni tudó, fitt és egészséges dolgozói legyenek, egyre gyakoribb és divatosabb a munkahelyi masszázs alkalmazása. Tisztában vannak vele, hogy a teljesítmény csak úgy várható el, ha az alkalmazottakat a jól lét érzésével motiválják.  A masszázs azonnali hatása frissít, fellazítja az izmokat, fájdalmat csökkent, oldja a stresszt, friss oxigénnel látja el a szervezetet, ezáltal növeli a teljesítőképességet. Mindemellett hosszabb távú befektetésnek is tökéletes, hiszen egyetlen cég sincs, amelyik szívesen veszi, ha dolgozói betegszabadságra kényszerülnek. Az előbbieken túl, a  rendszeres masszázs erősíti az immunrendszert azáltal, hogy többek között aktiválja a nyirokkeringést, a szervezet védekező képességét. Manapság a prevenció elengedhetetlen!

 

A látszólag csendes, nyugodt munkahelyeken is – a megfelelni akarás mellett - rengeteg frusztráló tényező van a dolgozók szempontjából, melyek sokszor láthatatlan görcsöket okoznak, ezáltal a teljesítmény, a figyelem csökken.  Ilyenek például amikre sokan nem is gondolnak: a monitorozás, a nagy, sok embert  befogadó irodák, a mesterséges fények, monoton feladat végzése, utcai zaj, vagy éppen a kötelezően előírt viselet (ruha színe), időbeosztás  stb. Ilyen esetekben is feltétlenül szükség van a stressz oldására, ami szakszerű, rendszeres masszázzsal elérhető.

 

Röviden a stresszről:

Stress a latin strictus szóból ered, amely szorosat jelent. Az emberi szervezet válaszreakciója minden környezeti hatásra, amely annak működését kibillenti egyensúlyából, és alkalmazkodásra kényszeríti.

A stressz által kiváltott fontosabb élettani hatások :  immunrendszer működési zavara, megemelkedő pulzusszám, szaporább légzés, izom feszülés.

Pszichológiai hatások: álmatlanság, fáradtság, a koncentráció csökkenése, koordináció alacsonyabb szintje, kimerültség, türelmetlenség, agresszió.

 

A szív és érrendszer az egyik legesendőbb a stressz hatásaival szemben. Folyamatos stressz esetén a védőreakciók állandósulnak, a vérnyomás tartósan megemelkedik, az erek falában lévő rugalmas elemek nem képesek a finom szabályozásra, a szívverés tartósan felgyorsul, elveszik az a lehetőség, hogy a ritmus szabályozásával az egyén alkalmazkodni tudjon a változó körülményekhez.

Csökken a szervezet védekező képessége, fogékonnyá válik a fertőzésekkel szemben, emésztési zavar, hasmenés, gyomorfekély, allergia alakulhat ki. Ezeket gyakran megelőzik a lelki tünetek, vagy akár testi panaszokkal párosulnak.

 

Kedves Cégvezető!

 

Fentiek ismeretében biztos vagyok benne, hogy Ön is egyet ért velem abban, miszerint az egészséges, fitt és friss kollégákkal a munkavégzés minősége, mennyisége növelhető. A betegségek csökkentése, a stressz oldása kiváló hatással lehet akár a csapat munkára is. Nem elhanyagolható kérdés az sem, hogy munkavégzés közben látható-e őszinte vidám mosoly a dolgozók arcán.

 

Lelkiismeretes, szakszerű masszázzsal hozzá tudom segíteni Önt és alkalmazottjait a frissítő, egészségmegőrző jól lét érzéséhez, mely hatékonyan befolyásolja a munkakedvet, teljesítőképességet, így vállalkozása dinamikusabban törhet előbbre.

 

Szolgáltatásaimat megállapodás alapján, az Önök igénye szerint, cégre szabottan alakítom, masszázs típusok, masszázs idő, gyakoriság, vagy árak tekintetében is. A masszázshoz szükséges eszközeim mobilizálhatók, így ezekről, valamint a használatos anyagokról, higiéniáról én gondoskodom, ezzel sem Önnek, sem a cégének foglalkoznia nem kell.

 

A céges igénybevétel elszámolásának lehetőségei:

                Megállapodás keretében számla ellenében egy összegben elszámolható személyi jellegű ráfordításként.

                Fizetés egyénileg, akár a  Cafeteria rendszerben adható Erzsébet Ajándék utalvánnyal.

 

Szeretettel várom érdeklődését.