Moxa - röviden

2016.05.24 17:43

A kínai gyógyítók úgy tartják, amit a tű nem gyógyít meg, azt meggyógyítja a moxa.

 

A Hagyományos Kínai Orvoslás egyik legősibb kezelési módja a moxa.

Égetéses terápia, azaz amikor az akupunktúrás pontok melegítéses ingerlésével a szervezet energiakeringését jótékonyan befolyásoljuk, ami gyógyulást eredményez.

Az akupunkturás pontok szakszerű ismerete elengedhetetlen, tehát a kezelendő pontok kijelölése szaktudást igényel (akupunktőr, akupresszőr).

Az ingerléshez leggyakrabban egy speciális anyagot, parázsló, fekete ürömből készült rudat használunk. Az égetéses terápia a bőrön nem hagy nyomot, esetleg gyorsan múló bőrpír jelentkezik. Elmondható, hogy a kezelés bár ijesztőnek látszik, nem kellemetlen, és fontos, hogy fájdalommentes.

 

A moxa terápia leginkább az energiahiány, a szervi alulműködés, az alacsony vérnyomás, a krónikus betegségek, a hideglelés, a fázás, a megfázás, a gyenge erőnléti állapot, a mozgásszervi problémák, az allergia, az emésztéssel kapcsolatos megbetegedések, valamint a tartós fájdalmak (stb.) esetén van nagy segítségünkre.

 

A kezelés leginkább terápiaként hatásos, így javasolt a heti 1-2 alkalom, melyet egyéntől, és betegségtől függően 5-10-15-ször ismétlünk.