Hogyan növeljük cégünk hatékonyságát a kineziológia segítségével?

2014.03.25 05:40

A kineziológia nem csak egy holisztikus, komplementer módszer, mely a hétköznapi problémákra nyújt megoldást, hanem tökéletes eszköz a harmónia megteremtésére minden szinten, ezáltal a környezethez való alkalmazkodás könnyebbé, természetesebbé válik. A mentálhigiénia ugyanolyan jelentőséggel bír, mint egy idegen nyelv ismerete, hiszen a beosztottak, és a vezető beosztású személyek jól-léte növeli a cég hatékonyságát.

Legtöbbször nem nyílik alkalom arra, hogy munka után a családi teendőik mellett időt tudjanak szakítani önmagukra, önmaguk megismerésére, és kiegyensúlyozására, sőt, akár súlyos anyagi gondokkal küszködhetnek, melyek további gátakat és érzelmi stresszt okoznak számukra. A szükséges szakember beavatkozását nem tudják megfizetni, így munkahelyi teljesítményük fokozatosan romlik. A fennálló folyamatos stressz akár munkahelyi konfliktusokhoz is vezethet, valamint nem kizárt a motiváció teljes hiánya is.

 

Sokszor a megoldatlan családi problémák is bekerülnek a munkahelyi környezetbe, negatív, visszatartó hatást gyakorolva a teljesítményre. Legtöbbször a beosztottak, a vezetők nem ismerik fel saját problémájukat, így adott helyzetben türelmetlenek, kedvetlenek a vevőkkel, mely forgalom kiesést, forgalom visszaesést eredményezhet. Stresszhelyzetben az indulatok dominálnak, így adott személy nem tudja meglátni az optimális megoldást. A tartós stressz egészségkárosító hatása miatt később betegségek ütik fel a fejüket, a munkatársak kiesnek a munkából akár több napra, hétre is, mely további veszteségeket okozhat a cégnek.

 

Miért előnyös a cégek számára állandó kineziológust foglalkoztatni?

  • -          A túl érzelmes/túl analitikus gondolkodást kiegyensúlyozza, így az adott személy képes lesz az objektív döntéshozatalra, hatékony             munkavégzésre, időbeosztásra
  • -          Az önbizalomhiányos beosztottak több önállóságra tehetnek szert feladataik elvégzéséhez
  • -          A vezetői pozícióval járó stressz folyamatos oldása pozitív hatást gyakorol a vállalat egészére
  • -          A vezetők és beosztottak önismerete elmélyül, saját fejlődésük garantált
  • -          Optimális testi/érzelmi/kémiai állapot érhető el, mely teljesítményfokozó hatással bír
  • -          A kineziológia oldás nem csak a munkahelyen, de a magánéletben is előnyökkel szolgál, eredményessége minden területen érzékelhető,             így általános jó közérzet érhető el alkalmazásával

 

További információ:

Erdős Edina kineziológus

06 30 6 399 299