Gyógyulj akupresszúrával

2015.11.26 09:41

A Hagyományos Kínai Orvoslás több mint 2500 éves múltra visszatekintő egyik legismertebb módja az akupresszúra melynek hatásait, és működését a jelenlegi nyugati tudományos, műszeres vizsgálatok is alátámasztják.

A terapeuta az akupunktúrához hasonlóan, az energiapályákon található pontokat kezeli tűszúrás nélkül.

A HKO alapelve, hogy ha a szervezetünket tápláló életenergia (Csí) eljut minden szervünkhöz, sejtünkhöz, és azok áramlása egyensúlyban van, akkor egészségesnek mondhatjuk magunkat. Amikor ez az egyensúly felborul, az energia nem megfelelően áramlik, annak valamilyen betegség lesz a következménye. Akupresszúrás kezeléssel a Csí áramlásának egyensúlyát visszaállíthatjuk, melynek következtében szervezetünk öngyógyító képessége megerősödik, és helyre áll az egészséges állapot.

A kezelést akupresszőr végzi, aki a panaszainknak, megbetegedésünknek okait feltérképezve, a megfelelő meridiánokon és az azokon található akupresszúrás pontokon végzett speciális masszázzsal éri el a szabad energiaáramlást. A technika a leírtaknak megfelelően, eltér az európai masszázsoktól.

Meridiánjainkban az energia áramlását rengeteg tényező gátolhatja. Ilyen többek között a stressz, az érzelmi és fizikai traumák, szerveink túlterheltsége, a salakanyagok lerakódása, a mozgás hiánya, az izmok elnehezülése, vagy akár az időjárási tényezők. Az említett betegség okok elkerülése jórészt lehetetlen, ezért betegségmegelőzés céljára is jól használható ez a keleti masszázs technika.

Az akupresszúra egy olyan természetes gyógymód, amely terápiaként rendkívül hatékony önmagában is, valamint nyugati gyógymódok kiegészítőjeként is.

A kezelések igénybe vehetők gyermekek,  felnőttek, idős korúak, és azok számára is, akik irtóznak a tűszúrástól, az alábbi esetekben:

·         emésztőrendszeri problémák,

·         szív-és érrendszeri problémák,

·         légzőszervi rendellenességek,

·         anyagcsere zavarok,

·         allergiás megbetegedések,

·         vérnyomás problémák,

·         immunerősités,

·         mozgásszervi megbetegedések,

·         bőrbetegségek,

·         vizelet kiválasztó rendszer betegségei,

·         női-férfi betegségek.

(Bizonyos betegségek esetében csak orvosi kezelés kiegészítéseként)

Időpontot a kapcsolat menüben található módokon kérhetsz. Várlak szeretettel.