Fitoterápiás tanácsadás online

 
 

A fitoterápia- gyógynövény terápia - napjainkban egyre fontosabb szerepet tölt be az egészségmegőrzés, illetve a gyógyulni vágyók körében, ezért

 online is elérhető a fitoterápiás tanácsadás.

Bármely egészségügyi kérdésben igénybe vehető videohívás segítségével.

 

Amennyiben online kívánja igénybe venni a szolgáltatást, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén.

 

A fitoterapeuta komplex feladatot lát el. Jól ismeri a természet nyújtotta gyógymódokat, a tudomány által igazolt, évezredek óta használt népi megfigyeléseket. Tisztában van a gyógynövények jellemzőivel, hatóanyagaival, emberi szervezetre gyakorolt hatásaival. Tudja, mely növények erősítik egymás hatását, illetve melyek azok, amik befolyásolhatják a már szedett orvosságok hatását. Jártas az apiterápiában, azaz a méhészeti termékek gyógyászati célokra való használatában, valamint az egyes gyógynövényekből nyert illóolajok érzelmi és fizikai problémák megoldását segítő lehetőségeiben, azaz az aromaterápiában.

 

A fitoterapeuta nem csak a használandó gyógynövényeket, és azok pontos elkészítési módját, fogyasztásának mikéntjét írja elő. Egyfajta életmód tanácsadó is. Fontos számára, hogy a gyógyulás tartós legyen, és lehetőleg a páciens a megfelelő étkezéssel, életmód váltással, egyéb alternatív terápiák alkalmazásával stb., egészséges is maradjon. Ebből következik, hogy fitoterapeutánk időről időre figyelemmel kíséri állapotunkat, támogat, szükség esetén további segítséget nyújt.  Szívesen adja át tudását és tapasztalatait például a táplálék-, és fűszernövények alkalmazásáról egészségünk megőrzése, vagy visszaszerzése céljából. Folyamatosan együttműködik páciensével, és szükség esetén annak orvosával is.

Az első konzultáció kb. 60 percet vesz igénybe, minden további felülvizsgálat amennyiben szükséges várhatóan 30 perc.  A páciens a konzultáció végén online megkapja kezelőlapjának saját példányát írásban.